Aceton szivárog egy teherautóból az Árpád hídon

MTI/iho   ·   2017.03.07. 14:24
00kicsi
Aceton: CH3-(C=O)-CH3, azaz dimetil-keton. Színtelen, az éterekéhez hasonló szagú folyadék. Mind poláris, mind apoláris oldószerekben kitűnően oldódik (vízzel,
alkohollal, éterrel, benzollal és kloroformmal korlátlanul elegyedik), ezért magát az acetont is oldószerként alkalmazzák. Tűzveszélyes
(lobbanáspont –17––20 °C), alacsony forráspontú folyadék, szobahőmérsékleten is erősen párolog.

Tudósítónk beszámolója szerint bő egy órán át tartott a mentesítés, a forgalmat fél 3 körül engedték a híd pesti oldalára.

Korábban írtuk:

A hidat ugyan csak a Váci út és a Népfürdő utca közötti szakaszon zárták le, de ez – a lehetséges menekülőút ellenére is – komoly fennakadásokat okoz Észak-Budapest közlekedésében. Nemcsak a közúti forgalom, de az 1-es villamosok sem közlekedhetnek. Egy teherautó ezerliteres tartálya sérült meg, abból szivárog az erősen tűz- és robbanásveszélyes folyadék. A lezárás ideje alatt az 1-es villamos a Fehérvári úttól az Árpád híd metróállomásig és a Bécsi úttól a Szentlélek térig megosztva jár, a 34-es és a 106-os autóbuszok a Margit hídon közlekednek, és szünetel a 26-os busz forgalma is.

(fotó: Zöldi Péter)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek