Adventezzen a Volánbusz nosztalgiajárataival!

iho/közút   ·   2023.11.22. 15:00
nejlon_piroska_ikarus30_volanbusz

„Nejlon Piroska”, a hetvenéves Ikarus 30-as december 2-a és 23-a között többször indul majd Aeropark-látogatásra és budapesti városnézésre.

A retrójárművek szerelmesei az ország egyik legöregebb üzemképes autóbuszának fedélzetén, az idén hetven esztendős Ikarus 30-ason hangolódhatnak a karácsonyra az adventi időszakban: az ünnepi díszbe öltöztetett jármű a budapesti Népliget autóbuszállomás 1-es kocsiállásán tekinthető meg.

Az értékmentési program keretében teljesen felújított Ikarus 30-ast 2023 áprilisában mutatta be a Volánbusz a hatvani retrónapon. Az ikonikus jármű azóta számtalan rendezvényen és nosztalgiajárattal örvendeztette meg a nagyközönséget, idén adventkor pedig ünnepi járatként vár kicsiket és nagyokat egyaránt.

„Nejlon Piroska” 2023. december 2-án, 9-én, 16-án és 23-án 14 órakor indul a fővárosi Népliget autóbuszállomásról a ferihegyi Aeropark repülőmúzeumba, ahol utasai forró csokoládét kortyolgatva élvezhetik a tárlatvezetést a Malév egykori nagyvasai között. Az autóbusz 17 órára érkezik vissza a Népligetbe, majd 18 órakor egyórás esti városnézésre indulhatnak vele az érdeklődők a Népliget–Üllői út–Nagykörút–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út–Stadion–Népliget útvonalon. December 6-án, Mikulás napján 18 órakor kezdődő városnéző program várja a retrójárművek és az adventi hangulat kedvelőit.

Az Aeropark-látogatással egybekötött utazás teljes ára hatezer forint, míg a városnézés 2500 forintba kerül. A legkisebbeknek minden úton mikuláscsomaggal kedveskedik a Volánbusz.

Figyelem, a nosztalgiajárművön fűtés nincs, meleg öltözet ajánlott!

„Nejlon Piroska” december 2-a és 23-a között a népligeti 1-es kocsiálláson hoz ünnepi hangulatot a Volánbusz állomására, ahol a programok előtt és után bárki megtekintheti.

Részletes tudnivalók és jegyváltási információk a Volánbusz honlapján, ide kattintva érhetők el.

(Nyitóképünkön a Volánbusz „Nejlon Piroskája”, az 1953-as évjáratú Ikarus 30-as. Kép forrása: Volánbusz Zrt.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek