Air France A380: volt füst a kabinban? Volt vészjelzés?

iho/repülés   ·   2012.01.21. 00:20

Az Air France egyik Airbus A380-asa, lajstromjele F-HPJC, 448 személlyel a fedélzetén az AF 346 Párizs–Montreal járatot repülve már 75 perce az Atlanti-óceán felett repült 380-as repülési szinten, amikor a személyzet PAN vészjelzést adott le azzal, hogy füst van a kabinban – adta hírül az AvHerald repülésbiztonsági portál.

A pilóták FL 370-re csökkentették a repülési magasságot, Írország felé fordultak, majd úgy döntöttek, hogy visszatérnek a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre, ahol a gép simán, eseménymentesen leszállt.

A járatot elhalasztották, az AF-4094 végül 20 órával később indult Montrealba. A légitársaság szerint az utastérben túlmelegedett egy videoképernyő, de azt az Air France tagadta, hogy füst is lett volna, noha a személyzet ezt mondta egy másik, a zónában tartózkodó gépnek, amelynek személyzete segített rádiókapcsolatot tartani Shannon központtal. A légitársaság ugyanakkor magának a vészjelzésnek a tényét is cáfolta.

Egy utas szerint valójában az economy osztály egyik szórakoztatóegysége füstölt, de a füstölés megszűnt, a füst pedig eloszlott, miután lekapcsolták a fedélzeti szórakoztatórendszert.


Kapcsolódó hírek