Air France-KLM: növekvő veszteség, több megtakarítás

iho/repülés   ·   2011.09.07. 12:30
Air_France_-_KLM_cim

A légitársaság-csoport és az Air France elnök-vezérigazgatója a szakszervezetek képviselőivel tárgyalt arról, milyen költségcsökkentő intézkedésekről lehet szó, miután az AF-KLM veszteségei nagyobbak a vártnál.

A már korábban kidolgozott takarékossági program 470 milliós célösszegét 500 millióra akarja növelni az igazgatóság a most futó pénzügyi évben. Az Air Transport World szerint ez a döntés azután született, hogy a júliussal induló periódusig a nettó veszteség már majdnem kétszázmillió euróra növekedett.

Mint korábban beszámoltunk róla, a holland-francia konzorcium a rövidebb járatok erősítésével és a hosszútávú járathálózat lassabb bővítésével szeretne megtakarításokat elérni: az előzőleg tervezett 5,1 százalék helyett csak 2,7 százalékkal növekedne a hálózat. A légitársaságok ugyancsak befagyasztanák a külső munkaerő bérlését, az eseti megbízatásokat.

A társaságcsoport szóvivője elsősorban a bizonytalan világgazdasági helyzetet okolja a veszteségekért, és azt is elmondta: most nagyvonalakban tájékoztatták a szakszervezeteket, a részletes tárgyalásokat a következő hónapban tartják.

A hamarosan sorra kerülő igazgatótanácsi ülésen szóba kerülhetnek a társaságcsoport flottabővítési tervei is: az Air France-KLM a korábban nyilvánosságra hozott elképzelések szerint 100 darab új szélestörzsű repülőgép beszerzését tervezte.

Kapcsolódó hírek