Air France-Wizz házasság? A Wizz cáfol

iho   ·   2014.07.09. 17:04
cim

A további találgatások elkerülése érdekében a Wizz Air az üggyel kapcsolatban rövid közleményt juttatott el szerkesztőségünknek.

„Sikereinek köszönhetően a Wizz Airhez időről időre számtalan megkeresés érkezik a légitársaság iránt érdeklődő, lehetséges befektetőktől. A Wizz Air pillanatnyilag nem folytat ilyen témájú tárgyalásokat” – olvasható a Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője által jegyzett közleményben.

Korábban írtuk:

Piaci pletykák szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat az Air France-KLM a magyar alapítású légitársaság, a Wizz Air felvásárlásáról – írja a Portfolio.hu a holland Luchtvaartnieuws online újság egyik cikkére hivatkozva.

A lap azt írja, hogy a Wizz Air esetleges felvásárlása jó terjeszkedési lehetőséget jelentene a francia légivállalat számára, hiszen míg saját fapadosa, a Transavia fő piacát Hollandia és Franciaország jelenti, addig a Wizz Airrel Közép-Kelet-Európa felé nyithatna, ahol a Wizz a legnagyobb diszkont légitársaságnak számít. A Transavia túl kicsi ahhoz, hogy felvegye a versenyt a nagyokkal, például a Ryanairrel, vagy az easyJettel, amelyek több száz repülőgépes flottát működtetnek. Ezzel szemben a Transavia mindössze 30 gépes flottával büszkélkedhet - emlékeztet a holland online újság.

(fotó: Wizz Air)

A Wizz Air a hvg.hu-val kommunikációs ügynökségén keresztül annyit közölt a hírrel kapcsolatban, hogy „pletykákat és híreszteléseket nem kommentálnak”. A légiközlekedési hírekkel foglalkozó holland lapnak a Transavia vezetője, Mattijs ten Brink nem cáfolta, de nem is erősítette meg a híreszteléseket.

Korábban az Air France vezére jelezte, hogy vizsgálják a lehetőségeket Európában az úgynevezett „point-to-point” piacon, konkrét felvásárlási célpontról ugyanakkor nem beszélt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek