Akkor ezt most rendesen megcsinálják: elbontják az M44-es ideiglenes körforgalmát

iho/közút   ·   2021.08.05. 18:50
00_m44_korforgalom

Az M44-es gyorsforgalmi út az elmúlt években megépült Tiszakürt és Békéscsaba között, de úgy, hogy a szakasz elején Tiszakürt térségében egy ideiglenes körforgalmat létesítettek, azért, hogy a 44-es főút ezen keresztül legyen elérhető.

Ahhoz, hogy a Lakitelek és Tiszakürt között épülő – új Tisza hidat is magában foglaló – új szakaszt össze lehessen kötni a meglévő úttal, az ideiglenes körforgalmat el kell bontani, valamint a régi és az új pályát össze kell építeni.

Éppen ezért augusztus 9-étől várhatóan szeptember 24-éig az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürti ideiglenes körforgalom és a Kunszentmártoni csomópont közötti szakaszát lezárják a forgalom elől és a forgalmat a 44-es főútra terelik.

(térkép: NIF Zrt.)

A tervek szerint az idei év szeptember végén már az új szakaszon megépült tiszakürti külön szintű csomópontig tartó új 3,2 kilométeres szakasszal együtt adják vissza az útszakaszt a forgalomnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek