Akkumulátoros villamos Firenzében

Kiss Bertalan   ·   2021.02.16. 15:00
00_hitachi_villamos

Sikeresen befejezte tartós futástesztjét a Hitachi Rail, Sirio LRV típusú szerelvénye, amely a firenzei T1 és T2-es vonalakon közlekedett, ezzel megnyitva a lehetőséget nemcsak az európai, de a globális piaci terjeszkedéshez is.

Az akkumulátoros meghajtást azért részesítenék előnyben más olasz városok vezetői is, mert a felsővezetékeket és oszlopaikat városképrombolónak tartják a régi, óvárosi környezetben. Amennyiben nincs hely oszlopoknak, akkor az épületek falához kellene rögzíteni a felsővezetékeket tartó kábeleket, amely egy templom, palota vagy vár esetében sem jöhet számításba.

De a megoldás azért is lehet előnyös, mert így hosszú távon összehasonlítható lenne az akkumulátoros üzemmód és a felsővezeték-karbantartási költségei.

A szerelvények a mai követelményeknek megfelelően a fékezéskor keletkező energiát visszatáplálják, töltésre csak a végállomáson vagy a remízben lehetsz szükség. Az akkumulátoros hajtással jelentősen csökkenthetők a jövőbeni villamoshálózatok fejlesztési költségei, hiszen így lehetőség van arra, hogy csak egy külvárosi szakaszon legyen felsővezetékre szükség – írja a raijournal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek