Alakul a villamoskeresztezés Újbudán

MTI/iho   ·   2018.07.05. 11:36

Az 1-es villamos kelenföldi meghosszabbítása miatti építkezés miatt komoly korlátozás van érvényben a Fehérvári-Etele út kereszteződésénél. A korábban az IHO által is elemzett villamoskeresztezés építése miatt a Fehérvári úti villamosok az utóbbi hetekben megosztva közlekedtek. Ennek lesz most vége. A BKK tájékoztatása szerint a hétvégén az előkészítő munkálatok miatt egy szakaszon pótlóbusz közlekedik, és közúti forgalmi változások is várhatók. Részletesen:

A hétvégén a Móricz Zsigmond körtér és a Kalotaszeg utca között 17-es jelzéssel pótlóbusz jár, amelyre a 973-as éjszakai járat megállóiban lehet felszállni. A 41-es villamos csak rövidített útvonalon, a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Kalotaszeg utca között közlekedik, a kimaradó szakaszon, a Bécsi út/Vörösvári út és a Móricz Zsigmond körtér között a szokásosnál sűrűbben jár majd a 17-es és a 19-es villamos.

Életkép az építkezésről (fotó: Vörös Attila)

A 47-es villamos a hétvégén szintén rövidített útvonalon, a Városház tér és a Kalotaszeg utca között közlekedik, a Deák Ferenc tér és Móricz Zsigmond körtér között a 49-es villamos jár majd, az átlagosnál gyakrabban. A 17-es villamos megosztva, két szakaszon közlekedik: a Bécsi út/Vörösvári út végállomástól a Móricz Zsigmond körtérig, a Savoya Park végállomástól pedig a Kalotaszeg utcáig.

A BKK tájékoztatása szerint szombaton megnyitják a Fehérvári út városközpont felé vezető útpályáját, ahol egy sáv a Bocskai út, egy másik a Hengermalom út felé vezet majd.  Hétfőn lezárják a Fehérvári út városhatár irányú útpályáját az Etele úti csomópontban, a közlekedést elterelik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek