Baleset Rókuson: ha ezt tudja a Szili, inkább körbemegy

iho/vasút   ·   2021.10.10. 20:35
01_rokusi_alavaltas

A 7726-os vonatba sorozták a 1206-os V43-ast. Rókusig tartott a kirándulása.

Vasárnap délután a Szegedről 15:21-kor Békéscsabára induló személyvonatba sorozták be a 431 026-os gépet is, hogy átvigyék Csabára. Csakhogy Rókuson az állomás előtt szétszakadt a szerelvény, a Csörgő még simán átment az utolsó előtti váltón a peron előtt, de a Szilinek és mögötte a fecske Bhv-nak már nem volt szerencséje: a gép négy tengellyel, a személykocsi két tengellyel siklott.

Kattintsanak képeinkre, nézzék meg galériánkat!

Azóta már engedélyezték a vonatközlekedést Szeged-Rókus és Szeged-Rendező állomás között is, így a műszaki mentés ideje alatt sem kell pótlóbuszra átszállni. Viszont Szeged-Rókuson csak egy használható vágány maradt, így a kereszteket máshol kell „megcsinálni”; hála a vasútvillamosnak, Rókus után szép hosszú duplavágány van, ott nem okozhat gondot ez a művelet.

A műszaki mentést a helyszínelés befejezése után még vasárnap éjjel megkezdik. A kisiklott mozdonyt várhatóan hétfőn vasúti daruval emelik vissza a sínekre. A balesetben érintett járművek eltávolítása után a vasúti pálya helyreállítása következik majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.