Allison dolgozik Hamburg tisztán tartásában

iho   ·   2014.10.14. 21:15
00kicsi

A német nagyváros köztisztasági vállalata (Stadtreinigung Hamburg – SRH) kétszáztíz Allison automata váltós Mercedes Atego és Econic hulladékgyűjtő és harmincöt Allison 3500 automata váltós Mercedes Atego utcaseprő géppel tartja tisztán az összesen 9000 utcát, teret. A járművezetők kiképzésében is fontos szerep jut az Allison váltók használatára, az ezzel elérhető üzemanyag-takarékosság oktatására, mindez hozzájárult ahhoz, hogy az SRH fenntarthatóan 7-8 százalékos megtakarítást érjen el.

Allison váltóval felszerelt Mercedes-Benz hulladékgyűjtő Hamburgban<br>(forrás: Allison Transmission)

Két Econic Euro6 hulladékgyűjtőt felszereltek az Allison FuelSense üzemanyaghatékonyság-növelő csomaggal is, Bülent Akgöl, a Mercedes-Benz speciális tehergépjárművekért felelős marketingigazgatójának várakozása szerint a fogyasztási mutatók újabb négy százalékkal csökkenhetnek ennek köszönhetően.

A hulladékgyűjtő járművek napi egy fordulót teljesítenek, a nagy utcaseprők fele azonban kétműszakos napirendben dolgozik. Az Allison váltók karbantartási igénye elég alacsony, lényegében a rutinnak számító olaj-, és szűrőcserére korlátozódik. A hagyományos váltókkal felszerelt hulladékgyűjtők tízéves élettartamuk alatt két-három alkalommal szorulnak kuplungcserére. Az Allison nyomatékváltó a hagyományos száraz kuplunggal ellentétben megvédi a jármű hajtásláncát a nyomaték okozta rázkódástól és vibrációtól. Növeli a motor nyomatékát indításkor, ezért nincs kopás, és jelentősen nő a jármű teljesítménye és manőverezhetősége is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek