Allison-siker az Interschutz kiállításon

iho/közút   ·   2015.06.23. 08:45
allison150623_0

A járműgyártók világszerte kínálják az Allison automata váltóit tűzoltó és vészhelyzeti járművek egész sorához, beleértve a reptéri sürgősségi-járműveket, létrás-, vagy tanker egységeket, mentőautókat és egyéb berendezéseket. Legyen az városi, off-road vagy reptéri környezet, az Allison váltók mindig magas teljesítményt nyújtanak és az innovatív Continuous Power Technology (folyamatos erőátviteli technológia) jóvoltából folyamatos erőátvitelt biztosítanak a meghajtott kerekekre.

Premier

Az MAN és az Allison is világszerte kiváló megítéléssel rendelkezik a tűzoltó flották körében, és most a két vállalat együtt dolgozik azért, hogy az MAN TGM és TGS járművek még jobb teljesítményt nyújtsanak. Az Allison automata sebességváltók 3000 Series és 4000 Series modelljei hamarosan elérhetők lesznek a közép- és nagy-teherbírású MAN járművekben is.

(fotók: Allison)

Az Interschutz látogatói megtekinthették az MAN TGS 18.400 4×4-es alvázzal szerelt változatát az Allisonnál. Ezt a speciális járművet úgy gyártották, hogy az osztrák Alpokban is gond nélkül működjön. A 400 lóerős motort egy Allison 4000 Series automata sebességváltóval házasították, így érve el kivételes gyorsítást és teljesítményt. Az Allison 4000 Series modellek nyomaték-többszörözésre alkalmasak és folyamatos erőátvitelű váltásokat tesznek lehetővé, ezzel érve el a jármű páratlanul könnyed indulását, gyorsulását és felügyeletét, még terhelt állapotban vagy nehéz terepviszonyok között is.

Econic HLF 20/16: Ha kevés a hely

Egy Mercedes-Benz Econic 1830 L 4×2 típusú jármű HLF 20/16-os felépítménnyel (tűzoltó jármű) és Allison 3000 Series automata sebességváltóval szintén bemutatásra került az Allison standján. A járműnek, amely jelenleg Hannoverben működik, a megszokottnál rövidebb a fordulási sugara, mindössze 13,5 méter, amit a hátsó kormányzott tengelynek köszönhet. A standard fordulási sugár 16,5 méteréhez képest az Econic HLF ideális jármű sűrű városi területeken, szűk utcákban és sétányokon. A HLF 20/16 felépítménye az Econic alacsony-padlójával és hátsó-tengely meghajtásával egy kompakt és nagyon jól manőverezhető járművet eredményez. Az Allison szabadalmaztatott nyomatékváltója teszi lehetővé ezt a precíz manőverezést még kis sebességnél is, ami a kritikus helyzetekben is teljes kontrolt jelent. Az Allison automatája ezen kívül olyan felső pozícióban elhelyezett kihajtási (PTO) lehetőséget is tartogat, melyhez könnyen integrálható bármely magas színvonalú vészhelyzeti berendezés.

Tűzoltó és mentő járművek: Az Allison más

Az Allison minden tűzoltó és vészhelyzeti járműhöz a hozzá illő terméket kínálja – legyen az 1000 SeriesTM váltó mentőautókhoz, tűzoltó, és parancsnoki járművekhez, vagy 3000 Series és 4000 Series speciális célú járművekhez, mint a forgatható létrák és daruk, víztartályos vagy reptéri vészhelyzeti járművek.

A Continuous Power Technology (folyamatos erőátvitel) alkalmazásával, kifinomult elektronikus elemekkel, a hajtásláncba történő egyszerű integrálhatósággal, valamint a motor vezérelt PTO-val (kihajtás), az Allison sebességváltók segítenek a teljesítmény, a funkciónak történő megfelelés és a biztonság növelésében, amikor életekről van szó.

Az Allison termékeit az Interschutz több standján is megtekinthették az érdeklődők. Az MAN standján egy reptéri személyzeti mentő és tűzoltó járművet állítottak ki, TGS 33.540 6×6 BB Euro V modellt Allison 4000 Series váltóval és Ziegler felépítménnyel, valamint egy TGM 15.290 4×4 BL Euro VI modellt Allison 3000 Series váltóval és Rosenbauer HLF20 felépítménnyel. További gyártók, így a Mercedes, Iveco és Scania standján is megtalálhatók voltak az Allison váltóval felszerelt járművek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek