Allison váltó már a sörfőzdében is

iho   ·   2014.07.29. 13:45
00kicsi

A gumikerekes kisvonat – ami általában egy módosított felépítményű furgonnal vontatott néhány pótkocsiból áll – népszerű a világ minden táján, parkokban, idegenforgalmi látványosságok környékén, de szervezett üzemlátogatásokon is közlekednek ilyen járművek. A Warsteiner sörgyár Mercedes-Benz Altego 922F alvázra épített, a sörgyár arculatának színeire festett járművében is Allison automata váltó szolgálja a minél zökkenőmentesebb, csendesebb haladást.

A Warsteiner sörgyár látogatószerelvénye<br>(a képek forrása: Allison Transmission)

Az 1753 óta múködő sörgyár évi mintegy ötvenezer látogatót fogad. Németországban egyedülálló módon már 1970-től jár a gyárban egy közúti szerelvény, a jelenlegi – harmadik generációs – vontatót 2013-ban állították forgalomba. A korábbi, Mercedes-Benz 917 AF típusban is az Allison automata váltója üzemelt, közel húsz éven át említésre méltó meghibásodás nélkül.

Az Allison automata váltója segíti a szerelvény haladását

Az Allison automata váltója teszi lehetővé, hogy a szűk helyeken, manőverezés közben is zökkenőmentesen, folyamatosan haladhasson a szerelvény, amely az egy órán át tartó útja során közel 28 tonnát mozgat meg. A haladás könnyítése mellett a rendszer a fékeket is kíméli, ez alacsonyabb karbantartási költséget jelent.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek