Állomási gondnoki rendszert hozott létre a MÁV

iho/vasút   ·   2019.06.17. 15:00
400px_mav_allomasi_gondnok_keleti

2019 tavaszától állomási gondnoki szolgálatot működtet a MÁV a vasútállomások utasforgalmi létesítményeiben és az üzemi területeken a rendezett és kulturált környezet, valamint a településekhez kapcsolódó területek gondozottságának javítása érdekében. A vasúttársaság jelenleg 696 állomást és 698 megállóhelyet üzemeltet. Ezek közül első ütemben 277 helyszínen hetvennyolc munkatárs foglalkoztatásával indult el az állomási gondnoki szolgálat. Ezt a tevékenységet a MÁV a jövőben további állomásokra és megállóhelyekre is ki kívánja terjeszteni.

Idén tavasztól állomási gondnokokat alkalmaz MÁV, feladatuk az állomásoknak és környezetének a rendben tartása (fotó: MÁV Zrt.)

Az állomási gondnoki munka célja az utasforgalmi területek és létesítmények elvárt szintű tisztán tartásával és karbantartásával összefüggő kiegészítő tevékenységek folyamatos ellátása, a zöldterületek rendszeres ápolása, a burkolt és burkolatlan területek gyommentesítése, hogy az utazóközönség komfortérzete és a települések környezeti rendje érezhetően növekedjen. Az állomási gondnokok adott helyszíneken és időszakokban hozzájárulnak az utazóközönség akadálymentes közlekedésének támogatásához, ugyanakkor részt vesznek az utazóközönség tájékoztatását szolgáló hirdetmények aktualizálásában is.

A vasúttársaság reményei szerint az állomási gondnokok munkájának is köszönhetően rövid időn belül országszerte érzékelhetően gondozottabbak lesznek a vasútállomások, az utazóközönség és a lakosság megelégedésére.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek