Alstom: elemzés alatt a GE ajánlata

iho   ·   2014.04.30. 13:34

Kötelező érvényű, azaz alku nélküli ajánlatot kapott az Alstom a General Electrictől az erőmű üzletág felvásárlására vonatkozóan. Az ajánlat a hőerőmű, a megújuló energiaforrások és az energiaátviteli hálózat üzletágak megvásárlását, valamint a központi vállalatirányítást és a megosztott szolgáltatóközpontot tartalmazza.

Az üzlet megvalósítása verseny- és további hatósági engedélyekhez kötött, a francia ipari szövetségek (AFEP-Medef) szabályai szerint a végső döntést a részvényesek mondják ki. Az Alstom részvényeinek 29 százalékát birtokló Bouygues bejelentette, hogy nem adja el a részvényeit a döntés megszületése előtt, és támogatja az igazgatótanács döntését. Az Alstom megvizsgálta a Siemens ajánlatát is, és hozzáférést adott minden olyan információhoz, amelynek alapján a német gyártó is megteheti ajánlatát.

Amennyiben a General Electric ajánlatát fogadja el az Alstom, az erőmű üzletágak bevételeiből a közlekedési üzletágat fejlesztenék, visszafizetnék a hiteleket és készpénzt fizetne vissza részvényeseinek. A kizárólagosan járműgyártással foglalkozó Alstom is a tőzsdén maradna – olvashattuk a cég sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek