Alternatív hajtású járművek versenye Budapesten

MTI   ·   2011.09.18. 15:03
Az európai fővárosok között elsőként rendezte meg a Magyar Villamos Művek (MVM) az alternatív hajtású járművek versenyét, az MVM Energia 2.0 futamot Budapesten, a fővárosi autómentes napon vasárnap az Andrássy úton.

Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek elnök-vezérigazgatója az alternatív hajtású járművek versenyének megnyitóján hangsúlyozta, hogy Magyarország EU-elnöksége idején indították el az MVM Energia 2.0 programot a környezetbarát gondolkodás lehetőségének biztosítására, az MVM Energia 2.0 futam alternatív hajtású járművek vasárnapi versenyével pedig a tisztább környezetre, közlekedési módra kívánták a figyelmet irányítani.

A megnyitó után újságíróknak Baji Csaba elmondta, hogy a nemzeti tulajdonú energetikai társaságnak, az MVM-nek fontos a jövő generációja iránti gondolkodásmód terjesztése. Ebbe illeszkedik az MVM Energia 2.0 programja, illetve az alternatív hajtású járművek versenye, amelynek keretében az európai uniós környezeti elvárásokat, a környezettudatos jövőképet, a szén-dioxid-mentes világgal kapcsolatos ismeretanyagot szeretnék közvetíteni.

Szén-dioxid-mentesen nemcsak termelni kell az energiát, olcsón és biztonságosan, mint például Pakson, hanem az energiafelhasználásnál is arra kell törekedni, hogy minél inkább szén-dioxidtól mentesítsük a környezetet – tette hozzá az MVM elnök-vezérigazgatója.

A szervezők tájékoztatása szerint az alternatív hajtású járművek futamán zömmel azokat a zöld technológiákat látták az érdeklődők, amelyeket a járműgyárak felhasználhatnak.

A budapesti versenyen 37 jármű vett részt 9 kategóriában.

Kapcsolódó hírek