Április 11-én indul a Bringázz a munkába!

iho/zöldút   ·   2012.04.01. 15:00

Április 11-én, reggel fél nyolckor a Magyar Kerékpárosklub aktivistái, Bam-nagykövetek és parlamenti képviselők Bam-pólóba öltözött csoportja kerékpárral a parlament előtt találkozik 2012-es tavaszi kampányt megnyitó sajtóesemény keretében. A csoport, élén a Magyar Kerékpárosklub vezetőjével, a Bringázz munkába! molinó alatt üdvözli a sajtó képviselőit, és felkéri a megjelent  vezető kormánytisztviselőt, hogy nyissa meg az idei Bam-hónapot. Ő röviden ismerteti az új Bringázz a munkába! céljait, és hogy miért fontos ez az országnak, valamint válaszol a kérdésekre. Végül pisztolylövéssel elindítja a csapatot, akik bringára ülve elindulnak az Alkotmány utca felé” – olvasható a kerékpáros munkába járást népszerűsítő kampány honlapján.

Tavaly hétezer résztvevője volt az akciónak, akik összesen 76 ezer alkalommal szálltak kétkerekűre, egymillió kilométert tekerve munkahelyükre és otthonukba. Ezzel 23 millió forintnyi benzinpénzt spóroltak meg.

A Magyar Kerékpárosklub adatai szerint a 18 év feletti magyar lakosság 49 százaléka, a Budapesten élők 23 százaléka használt már kerékpárt közlekedésre, túrázásra. A tendencia a hivatásforgalomban kerékpárral közlekedők arányának folyamatos növekedését mutatja.

Kapcsolódó hírek