Április 28-án indul az NTV!

Hörcher Dániel   ·   2012.04.01. 16:30

Az első olasz nagysebességű magánvasúti operátor, a Nuovo Trasporto Viaggiatori legfrissebb sajtóközleményében nyilvánosságra hozta a menetrend szerinti forgalom megkezdésének dátumát. Április 28-án szállhatnak fel az első fizető utasok az Italo motorvonatokra.

Nagyon hosszú menetelés végére kerülhet pont az NTV szolgáltatásának beindításával. Az Alstom legújabb nagysebességű motorvonatát, az AGV-t ugyanis már négy éve, a 2008-as berlini InnoTranson is láthatta a nagyközönség. Azóta rengeteg pénzügyi és politikai buktatót kellett leküzdenie az AGV első üzemeltetőjének, jó fél évre a meghirdetett indulás előtt eddig rendre lefújták a forgalom felvételét. Most azonban a társaság közleményével belátható közelségbe került a hosszú ideje áhított üzemkezdet.

Massimo Rinaldi felvétele 2012. február 26-án készült a póbafutást végző ETR 575.07 pályaszámú szerelvényről

Ha minden jól megy, négy hét múlva elindul az első Nápoly–Róma–Firenze–Bologna–Milánó szerelvény, azonban a szolgáltatás részletei körül még mindig több homályos foltot is találunk. Nem ismertek például a társaság tarifái. Honlapján azt ígéri az NTV, hogy április 12-én nyilvánosságra hozza a jegyárakat is, majd ezt követően április 15-én kezdi meg az értékesítést számtalan csatornán keresztül. Telefonon, interneten, utazási irodáknál és az állomásokon elhelyezett jegykiadó automatáknál is vásárolhatunk majd jegyet az Italóra.

A huszonöt szerelvényből álló AGV-flotta várhatóan 2012 végéig állhat teljes létszámban forgalomba. Ekkorra az NTV hálózatát Salerno, Torino és Velence felé is ki fogják bővíteni. Az első olasz nagysebességű magánvasúti vállalkozásba eddig egymilliárd eurót öltek.

Kapcsolódó hírek