Arccal a bitcoin felé!

iho/hajózás   ·   2018.02.01. 08:45
bitcoin-hajo-400

A gibraltári Quorum Capital finanszírozási ügynökség és a líbiai/görög érdekeltségű Interchart Shippinc Inc. szervezésében működő, nyílt finanszírozású Prime Shipping alapítvány bejelentette, hogy a közelmúltban az ő szervezésükben valósult meg a világon elsőként olyan tengeri szállítási feladat, amelyért virtuális valutában fizettek. A Prime Shipping az oroszországi Don mentén fekvő Rosztovból a törökországi Samsunba hajózott el háromezer tonna gabonát. Az üzlet egyúttal kísérlet is volt, amely előrevetíti, hogy még az év vége előtt szélesebb körben is bevezessék ezt a szolgáltatást, elősegítve azt, hogy a hajózásban is lépést tarthassanak a bankrendszerek változásával és részesedhessenek az új rendszerek előnyeiből. A valós és virtuális pénzügyi rendszer közötti kapcsolatot a Prime Crypto Bank teremti meg – írja a splash247.com.

A Prime Shipping szerint a hajózásban érintett fuvarok nagyobb részét offshore cégek szervezik. Ezek rugalmasabb jogi környezetben működnek, így jelentős részben hozzájárulhatnak egy új, egyszerűbb fizetési rendszer kialakulásához, ami a bitcoinnak is előnyére válik. A kriptovaluták és hátterükként üzemelő blokklánc használatával nemcsak a hajózási szolgáltatásban válhatnak be, hanem akár tőzsdei jellegű üzleteknél is: a közelmúltban a francia Louis Dreyfus is ennek használatával adott el egy amerikai szójabab szállítmányt Kínába.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek