Aszfalttörő tél után útfelújítások Tatabányán

iho   ·   2013.04.24. 09:26

A Tatai út érintett része közelében tartott sajtótájékoztatón Schmidt Csaba kitért rá: a beruházások teljes költsége megközelíti a 219 millió forintot, ami hozzávetőlegesen a duplája az előző évben e célra fordított kiadásoknak. A források bővítését a szokatlanul kemény, elhúzódó „aszfalttörő” tél indokolja – tudósít a Komárom-Esztergom megyei portál.

A Tatai úti helyszínről kiderült: a városközpont felé vezető oldalon nagy felületen szükséges a teljes pályaszerkezet cseréje. Hasonló nagyságrendű felújítás várható a kertvárosi Szent György utcában és a Hadsereg út csomópontjában. A legköltségesebb vállalkozás az Erdész utca leharcolt – az Által-értől a Réti úti csomópontig tartó – szakaszának a burkolat-korszerűsítése lesz.

Bánhidán a Kossuth Lajos, Alsógallán az Aradi, míg az újvárosi településrészen az Esztergomi utcát érintik a munkálatok. A Sárbereki lakótelep 213–222. számok előtti kiszolgáló útja, a Centrum mögötti és a Köztársaság út előtti szervizutak egy „szelete” és a Gödöri dűlő fennmaradó szakasza is a felújításra kiválasztott szakaszok között szerepel.

Kapcsolódó hírek