Átadták a Budaörsi úti új közúti csomópontot

MTI/iho   ·   2016.04.18. 12:01
budaors_csomopont0

A Budaörsi úti csomópont hétfői átadásán Tarlós István főpolgármester elmondta: hosszú évek óta megoldatlan probléma zárul le a Budaörsi út és környéke rendezésével. Az építkezés 2014-ben kezdődött, 85 hétig tartott, és a beruházásnak naponta százhúszezer autós látja a hasznát. A csomópont építése kifejezett vállalás volt az Európai Uniónál, egyik legfontosabb célja a 4-es metró, a BKV- és a Volán-járatok, valamint a P+R parkolók jobb elérésének biztosítása. A beruházásnak köszönhetően egyszerűbbé válik az egyes közlekedési ágak közötti gyors, kényelmes és biztonságos átszállás.

Biztosak vagyunk abban, a sofőr betartotta a 30-as sebességkorlátozást. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Máthé Zoltán)

Kicserélték a teljes közműhálózatot, megújult a közvilágítás, kétszintű csomópont, akadálymentes gyalogos- és kerékpáros-aluljáró, valamint zajvédő fal épült. A kivitelező az építkezés során a közlekedést végig biztosította: úgy kellett egy felszín alatt is futó rendszert megépíteni, hogy közben a forgalmat csak a lehető legkisebb mértékben akadályozták. Folyamatosan bővül a P+R parkolók száma, jelenleg ezer parkolóhely van már a 4-es metró kelenföldi végállomásánál, az év végére pedig mintegy ezerötszáz parkolóhely áll majd az autósok rendelkezésére. Heteken belül átadják a felújított Széll Kálmán teret is. A fejlesztésnek köszönhetően élhető közösségi tér születik újjá, közelebb kerülnek egymáshoz a megállók és teljesen akadálymentessé válik a gyalogosközlekedés.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek