Átadták a Pacapime logisztikai központját Mórahalmon

MTI   ·   2015.11.04. 13:06

Ludo Pissens, a Pacapime Logistics Kft. ügyvezetője felidézte, a Pacapime-csoport, amely Belgium egyik vezető hullámpapírgyártója és a mai napig családi vállalkozásként működik, 2007-ben döntött arról, hogy zöldmezős beruházásként gyártó és logisztikai tevékenységének helyszínéül Mórahalmot választja. A kisváros három ország határán fekszik, ami segíti a cég további közép-európai terjeszkedését. A versenyképes árakon minőségi szolgáltatást nyújtó cég éves árbevétele idén várhatóan 6,5 milliárd forint körül alakul, negyven munkavállalót foglalkoztat, a létszám azonban a közeljövőben nyolcvanra bővül.

Szabó László külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár avatóbeszédében kifejtette, a raktározás és logisztika dinamikusan fejlődik Magyarországon, a munkavállalók 5 százalékát foglalkoztatják az ágazatban, amely a GDP 6,5 százalékát adja. Az elmúlt néhány hétben is több jelentős logisztikai beruházást adtak át az ország különböző részein, amelyekhez szervesen kapcsolódik a belga Pacapime fejlesztése - mondta. Az államtitkár kitért arra is, hogy Belgium Magyarország tizenötödik legfontosabb külkereskedelmi partnere. A magyar kivitel tavaly 23 százalékkal bővült az előző évhez képest.

Nógrádi Zoltán (Fidesz) Mórahalom polgármestere kijelentette, a logisztikai központ létrehozása mérföldkő a település számára. A rendszerváltás éveiben egyetlen ipari munkahely sem volt a kisvárosban, ma már a 6 ezer lakosú település évente 450 ezer turistát fogad, a több mint százhektáros ipari parkban pedig csaknem 50 befektető telepedett meg - közülük a Pacapime a legnagyobb vállalkozás - és csaknem négyszáz embernek adnak munkát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek