Átadták a Petőfi híd déli lehajtóját

iho   ·   2018.01.23. 16:26

A rekonstrukció a Bertalan Lajos utca–Petőfi híd szakaszt érintette, ahol a kettő plusz egy (déli, illetve északi irány) forgalmi sávon kívül kétirányú kerékpárút is épült. Kicserélték a fel- és lehajtók teljes útpálya-szerkezetét, mindkét ágon kerékpárút és gyalogosjárda vezet. A rakpart Dunához közel eső oldalán új parkolóhelyeket alakítottak ki, emellett felújították a csatornarendszert és a közvilágítási hálózatot, átépítették a jelzőlámpákat és forgalomfigyelő kamerákat helyeztek el. A felújítás – amely tavasszal a zöldterületekkel fejeződik be – a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában valósult meg – áll a BKK sajtóközleményében.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.