Átadták Románia leghosszabb kerékpárútját

MTI/iho   ·   2015.03.26. 20:43

A harminchét kilométer hosszú két méter széles aszfaltcsík a Bega bal partján indul, majd Ötvénytől (Utvin) az államhatár román oldalán fekvő Ótelekig (Otelec) a csatorna jobb partján folytatódik. A kerékpárúton nyolc helyen alakítottak ki pihenőhelyet. Titu Bojin, a Temes megyei önkormányzat elnöke az avatóünnepségen elmondta: hamarosan megépül a negyvenhárom kilométeres szerbiai szakasz is, amely Nagybecskerekig (Zrenjanin) vezet.

A bicikliút megépítése a Bega-part rendezési programjának a részét képezte. A román oldalon elvégzendő munkák összköltségvetése 2,35 millió euró (705 millió forint), amelynek nyolcvanöt százalékát az Európai Unió biztosította a Románia–Szerbia határ menti együttműködési program keretében. A munkálatok végső célja a Bega csatorna újbóli hajózhatóvá tétele.

Az EU támogatására a Bánsági Vízmedence Vízügyi Hatósága (ABAB), Temes megye önkormányzata, és Nagybecskerek polgármesteri hivatala pályázott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek