Átépül LaGuardia, nem is akárhogy!

iho/repülés   ·   2018.03.03. 13:45
siemens_la_guardia0

Egy nagyszabású átrendezési és építési projekttel a New York-i LaGuardia repülőtér teljes átalakítását tervezik: a reptér világszínvonalú közlekedési csomóponttá válik, ahol könnyebben tudják kiszolgálni az ott megforduló évi több tízmillió utast. A Siemens Building Technologies divíziója a Skanska Walsh Joint Venture tervezési és építési vállalkozóval közösen végzi a központi B terminál átalakítását. Az új, központi terminálkomplexumban a Siemens intelligens infrastruktúra megoldásait telepítik, az integrált épület-automatizálási valamint tűz- és életvédelmi rendszert is.

(látványterv: Siemens)

Az új terminál közelebb lesz a jelenlegi Grand Central Parkway vonalához, ezáltal értékes kifutópályatér szabadul fel a repülőgépeknek. Az új létesítménynél olyan sziget-kapu rendszert fognak használni, amely közel két mérfölddel növeli meg a rendelkezésre álló gurulóút hosszát, valamint csökkenti a kapuknál előforduló késéseket és a várakozó gépek által kibocsátott szén-dioxid mennyiséget.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek