Átmenetileg korlátozzák a munkavégzést az autópályákon

iho/biztos út   ·   2015.08.07. 11:25

Az M3-as autópályán a meghosszabbított hőségriadó időtartama alatt, augusztus 11-én éjfélig kizárólag este 20 és hajnali 4 óra között dolgozhatnak a kivitelezők. Az M5-ös autópályán legkorábban augusztus 12-én 0 órától szervezhető munkavégzés. Az M7-es autópályán megkezdett munkákat a balatoni idegenforgalmi főszezon végéig, augusztus 24-én 0 óráig leállíttatták.

A Magyar Közút az Érj haza biztonságban! országos program részeként az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópályák legforgalmasabb szakaszain, összesen harminchat kilométeren végez el közlekedésbiztonsági fejlesztéseket. Az ideiglenes forgalomkorlátozásokkal járó beavatkozások (beton terelőfal és a hozzá kapcsolódó fényvédelem, acél szalagkorlát telepítése az elválasztósávban) eredményeként jelentősen csökken a pályaelhagyásos balesetek száma, a frontális ütközések kockázata.

A kivitelezés idejének korlátozása, a munkálatok későbbi megkezdése az építkezésen dolgozók egészségének védelmét szolgálja a tartós kánikulában, emellett hozzájárul az agglomerációs forgalom zökkenőmentes, biztonságos lebonyolításához is. A beruházások az érintett szakaszok mindegyikén még az idei évben befejeződnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek