Átvette első Newag-motorvonatát a Koleje Mazowieckie

iho   ·   2015.06.16. 08:45
400px_km_newag_impuls_kesz

Az International Railway Journal arról számol be, hogy a Newag a napokban szállította le a Mazóviai vajdaságban szolgáltató Koleje Mazowieckie (KM) első Impuls-motorvonatát. A két fél 2014 novemberében írta alá a 257 millió zloty, azaz körülbelül 62 millió euró értékű szerződést, amely értelmében a lengyel vasúti gyártó pontosan egy tucatot épít meg a 45WE gyári sorozatú villamos szerelvényekből. A beszerzést az Európai Unió kohéziós alapja 82 millió zlotyval támogatja.

Átvette első Impuls-motorvonatát a lengyel Koleje Mazowieckie<br>(fotók: Global Rail News)

A Newag az Impulsokból most épít először ötrészes kivitelt. A százhatvan kilométer per óra legnagyobb üzemi sebességű szerelvényekre 531 utas fér fel, közülük kétszázhatan foglalhatnak helyet. Utazás közben fedélzeti wifit és ülésenként konnektorokat is igénybe lehet venni. Az Unió kölcsönös átjárhatósági előírásainak megfelelő járműveket a Varsó–Skierniewice vonalon lehet majd igénybe venni – írja a Global Rail News.

Az ötrészes villamos szerelvények 531 férőhelyet kínáló utasterében 206 ülőhely található

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek