Átvizsgálják a 3-as metró szerelvényeit

MTI   ·   2012.06.05. 17:57

A BKK közleménye szerint Tarlós István főpolgármester és a BKK is átfogó vizsgálatot rendelt el a BKV-nál, amelyben egy független tanúsító intézet is részt vesz. A tendert csaknem 25 millió forintos ajánlatával a TÜV Rheinland InterCert Kft. nyerte, a munkát 60 nap alatt kell elvégeznie.

A vizsgálat célja a járművek tűzzel és füsttel járó meghibásodásainak elemzése, a villamos berendezések, készülékek, vezetékek állapotának felmérése, a szigetelési vagy egyéb hiba miatti villamos zárlat keletkezésének vizsgálata, valamint az esetleges konstrukciós hibák felderítése.

Emellett a TÜV Rheinland a helyszíni és laboratóriumi vizsgálatok alapján a továbbüzemeltethetőséget szem előtt tartva elemzi az elektromos, illetve tűzbiztonsági szempontok szerinti kockázatokat, és javaslatokat készít a szükséges műszaki beavatkozásokra.

Legutóbb a múlt hét végén volt komolyabb műszaki meghibásodás a 3-as metró vonalán, szombaton egy nap alatt kétszer is le kellett állítani a forgalmat. Az egyik esetben a légfék meghibásodása miatt befogtak a fékek, és az utasokkal teli szerelvény a Pöttyös utca és a Határ út közötti alagútban vesztegelt több mint fél órát. Nem sokkal később füstölés miatt kellett egy időre korlátozni a forgalmat a kőbánya-kispesti végállomás és a Nagyvárad tér között.

Tarlós István és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója május 14-én jelentette be, hogy az infrastruktúra rossz állapota miatt idén félmilliárd forintot költenek a metró észak-déli vonalának felújítására.

Kapcsolódó hírek