Augusztus végén már utazhatunk a szeptemberi helyközi bérletekkel

iho   ·   2020.08.19. 11:45

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése nyomán a vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatók már augusztus 27-től elfogadják helyközi járataikon a szeptemberi dolgozó- és tanuló bérleteket.

Az iskolakezdéssel szeptember első napjaiban ugrásszerűen megnőnek az utazási igények. Az innovációs tárca a tanév fennakadásmentes indítása érdekében öt nappal kiterjeszti a szeptemberi havi és első félhavi bérletek érvényességét.

Az intézkedés célja a pénztári várakozási idők csökkentése, az utasok színvonalasabb kiszolgálása. A lépésnek köszönhetően a diákok mentesülhetnek az iskolakezdéshez kapcsolódó, augusztus végén esedékes ügyintézés miatt szükséges utazások többletköltségei alól is.

Az ITM kérése alapján a helyi és helyközi közlekedési szolgáltatók a veszélyhelyzet megszüntetését követő 180. napig elfogadják a közszolgáltatási utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, lejárt hivatalos okmányokat. A diákigazolványok esetében a hosszabbítás legfeljebb december közepéig szól, hiszen az ősszel újranyíló intézményekben a tanulók, hallgatók már hozzájuthatnak majd az okmányokhoz, érvényesíttethetik azokat.

És ami a legfontosabb: a tömegközlekedési járatokon kötelező a szájat és az orrot is eltakaró maszkot, sálat vagy kendőt használni!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek