Autóalkatrész-gyár Kecskemét mellett

MTI   ·   2012.05.15. 18:20

A Kecskemét melletti Helvéciára települt cég belső kárpitokat, csomagtartó-elemeket és ajtóborítást fog gyártani a Mercedes kecskeméti modelljeibe.

A gyár 2012 végére már 100 alkalmazottat kíván foglalkoztatni üzemében. Az üzemcsarnok építéséhez, valamint a gépek megvásárlásához a Magna Automotive Hungary Kft. az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Program keretében közel 1 milliárd forintnyi EU társfinanszírozású pályázati forrást nyert.

A közlemény szerint, 2011 év végére elkészült az üzemcsarnok, így 2011 elején megkezdődött a gépek telepítése és a próbagyártás. A 2012-es év során folyamatosan építi ki a cég a teljes gyártási kapacitást, illetve folyamatosan bővíti dolgozói létszámát.

A cég a világ egyik legnagyobb autóalkatrész-beszállítója, gyakorlatilag valamennyi nagy autógyár vesz tőle belső borításokat, elemeket, légzsákokat, elektromos alkatrészeket, üléseket, műszerfalakat, karosszériarészeket.
Az osztrák származású, majd Kanadába települt Franz Stronack tulajdonában lévő Magna konszern évente 20 milliárd dollár termelési értéket állít elő 275 gyárában világszerte, és 107 ezer embernek ad munkát.

Kapcsolódó hírek