Autóipari mérnöki fejlesztőirodát nyit Győrben a Thyssenkrupp

MTI/iho   ·   2023.04.25. 18:40

Elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésén, járműdinamikai szabályozásokon és az úgynevezett steer-by-wire rendszerek kialakításán dolgoznak majd.

A Thyssenkrupp a következő három évben több mint kétszáz emberrel tervezi növelni képzett mérnökei létszámát Magyarországon, Győrben az eső körben húsz embert terveznek alkalmazni, de már most előkészítik a következő bővítési ütemet.

A Thyssenkrupp kutatás-fejlesztési tevékenységet és gyártást is végez Magyarországon: a szegedi, veszprémi és budapesti fejlesztőközponton kívül Győrben futómű-összeszerelő üzemet működtet, Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és motorkomponenseket gyárt, Debrecenben pedig stabilizátorokat és rugókat készít.

Magyarországon 2800 embert foglalkoztatnak, 2015 óta 150 milliárd forintot ruháztak be.

Győrben tárgyalnak a Széchenyi István Egyetemmel a meglévő együttműködésük kibővítéséről.

A közlemény idézi Marc de Bastos Ecksteint, a Thyssenkrupp Components Technology Hungary igazgatóját, aki felidézte, hogy a vállalat mérnöki kutatás-fejlesztési tevékenységgel először 1999-ben, egy egyetemi együttműködés révén jelent meg Magyarországon. Kiemelte, hogy ma már több városban is „kölcsönösen előnyös együttműködések révén hosszútávon vagyunk partnerei az önkormányzatoknak”.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek