Autók <strike>a tenger</strike> Kína felé

MTI/iho   ·   2014.09.02. 09:50

Az északnyugat-kínai Hszincsiangot is érintő nemzetközi vasútvonal kihasználásával a hagyományosnak számító vízi út szállítási idejének a kétharmadát megtakarították, a logisztikai költségek jelentősen csökkentek – közölték a helyi vasúti „kikötő” illetékesei.

A Duisburgból épségben megérkezett nyolcvan BMW-t, Mercedest és Volkswagent a délnyugati, a keleti és a déli országrész piacain fogják értékesíteni. A 32 milliós tartományi jogú városban, Csungkingban évente 60 ezer új import autó talál gazdára, amelyek egyharmada érkezik Európából.

A külföldön gyártott autók elsősorban Tiencsin, Sanghaj, Kanton és Talian kikötőibe érkeznek, és innen indítják el őket az ország belsejébe. A világ legnagyobb autópiacára 2013-ban 1,17 millió járművet importáltak, az idei év első felében pedig 681 ezret, 29,5 százalékkal többet, mint a tavalyi első hat hónapban.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.