Aveniók muzsikálhatnak Brémában

iho/vasút   ·   2017.07.03. 18:45
400px_avenio

A négyrészes szerelvények 2019 tavaszától állnak forgalomba az észak-németországi város hetvenkilenc kilométeres, hét vonalból álló villamoshálózatán. Az új Siemens-tuják a jelenleg használt GT8N-as szerelvényeket fogják nyugdíjazni – adja hírül az International Railway Journal.

Hatvanhét, plusz opcionálisan további tizenhét Avenio villamost szerez be Bréma a hazai Siemenstől (forrás: Global Rail News)

A korszerű, 259 utas befogadására képes villamosokon többcélú tér áll majd kerekesszékkel közlekedők, kerékpárok és babakocsik részére, a be- és kiszállást a második ajtónál elektromos emelő fogja segíteni. A járműveket LED-világítással, nagy ablakokkal, wifivel és légkondicionálással is ellátják. A brémai Aveniók igazán környezetbarát járművek lesznek: körülbelül kilencven százalékban újrahasznosítható anyagokból építik meg őket. Regeneratív fékrendszerüknek köszönhetően a fékezési energiát vissza tudják majd táplálni a hálózatba, vagy éppen a fűtéshez lehet felhasználni az energiát. A legnagyobb sebesség hetven kilométer per óra. München, Hága és Doha után Bréma a negyedik város, ahol a moduláris szerkezetű, így könnyen a megrendelői igényekre szabható Aveniók állhatnak az utasok szolgálatába – számol be a Global Rail News.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek