Aveniókat vesz München a Siemenstől

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.07.22. 15:00
avenio_01

A müncheni közlekedési vállalat, a Stadtwerke München (SWM) hetvenhárom Avenio típusú villamost vásárol a Siemenstől. A kontraktus értéke 200 millió euró. A városban már közlekednek ilyen típusú villamosok, és mivel beváltak, a városi közlekedési vállalat további járművek megvásárlásáról döntött.

(fotó: zdopravy.cz)

A négyrészes, 37 méter hosszú, 218 utas befogadására alkalmas villamosok a már elavult R2-es járműveket váltják ki fokozatosan, amelyeket a kilencvenes években vett a város. München egyébként a villamoshálózatának a bővítését is tervezi, főleg az északi városrészben. München volt egyébként az első megrendelője a Siemensnek, amely Aveniókat rendelt. Az Avenio termékcsalád első generációja nem más, mint a Budapesten is közlekedő Combino Plus (Combino Supra).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.