Az Allison a pécsi buszcsereprogramban

iho   ·   2015.05.20. 13:45
00kicsi

A Tüke Busz Zrt. három hullámban összesen harmincöt új (két Credo Citadell 19 csuklós, öt Credo Econell City és huszonnyolc Credo Citadell 12 szóló) autóbuszt állított forgalomba, egyetlen jármű kivételével mind az Allison automata sebességváltóját használja.

Az autóbuszok meghibásodásának, a kieső járatoknak a száma 2013 első negyedévéhez képest 98,8 százalékkal csökkent, az új járművek már forgalomba állásuk után nem sokkal, 2013 szeptemberében másfélszer nagyobb futásteljesítményt tudtak felmutatni, az átlagos üzemanyag-felhasználás a szóló buszoknál 13–30, a csuklósoknál 6 százalékkal csökkent.

(forrás: Aliison Transmission)

Az Allison automata váltókkal szerelt változatot a buszok gyártója, a Kravtex-Kühne csoport ajánlotta Pécs városának, a náluk addig még ismeretlen technológia jól teljesített: váltóhiba miatt egyszer sem kellett autóbuszt félreállítani az évi 40–100 ezer kilométeres futás során.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek