Az állomás már megvan

iho   ·   2014.07.08. 17:16

A vasútvonal újjáépítésére a megvalósíthatósági tanulmány már 2011-ben elkészült, amelyet 2014 elején a megállapodás létrehozására adott miniszterelnöki felhatalmazás követett. Szegeden július 8-án, Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő kezdeményezésére, Csókási Eszter, a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurégiós Fejlesztési Ügynökség ügvyezetőjének részvételével tartottak lakossági fórumot.

Vincze Tibor tervező szerint a vonal teljes átépítésére van szükség a 120 kilométer per órás pályasebesség eléréséhez, megállóhelyet három helyen lehetne kialakítani Szeged-Szentmihályon. A tervező javaslatát a régi, Gárdonyi utcai megálló újjáélesztéséről elfogadta a fórum, de maradna a megállóhely-jelleg, azaz felvételi épület és pénztár nélkül, de korszerű peronnal, kerékpártárolóval és parkolóhellyel épülhetne meg – írja a szegedma.hu.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek