Az álomgép első útja: Tokió – Hongkong charter

iho/repülés   ·   2011.08.04. 18:00
B787kicsi

A kibocsátó légitársaság, az All Nippon Airways saját törzsutasai között ajánlja fel a lehetőséget, hogy részesei legyenek a Boeing 787-es Dreamliner első kereskedelmi repülésének.

A járatra valószínűleg egy hónappal azután kerül sor, hogy az ANA szeptemberben átveszi első gépét. Mint korábban jeleztük, a már a légitársaság színeiben repülő első sorozatpéldány nemrég sikeresen teljesítette Japánban az üzemi próbáit, ennek során a gyors fordulóidőhöz szükséges földi kiszolgálást és karbantartást is gyakorolhatták a légitársaság emberei.

Noha időközben a 787-es teljesítette a hosszútávú, óceánok feletti repülésekhez szükséges kritikus ETOPS-teszteket is, a japánok az első időben normál menetrend szerint is belföldi járatokon repültetik a gépet, Tokióból Hiroshimába és Okayamába.

Az első útra feltehetően akkora lesz a túljelentkezés, hogy az ANA több további egyórás belföldi „kirándulórepülést” is tervez a géppel, hogy minél többen tudják kipróbálni az utasok számára is újszerű kialakítású repülőt – írja a Flightglobal.

Az első repülések szervezéséről szóló híreket meglehetős izgalommal fogadták világszerte, ugyanis repülőbarátok tízezrei szeretnék a lehető leghamarabb kipróbálni a forgalomba álló új típusokat. Így volt ez néhány éve az Airbus óriásgépével, az A-380-assal is, amelyet sok megszállott akkor tudott élőben élvezni, amikor a „szuperjumbot” néhány alkalommal a nem igazán interkontinentális Párizs-London járatokra is beállították, hogy a személyzeteknek több legyen a lehetőségük a gép tanulására, tapasztalatszerzésre.

Kapcsolódó hírek