Az automata jó!

MTI   ·   2015.10.07. 19:25
IMG_1594

Alig másfél év alatt megszokták és megkedvelték az utazók a Budapesten felállított háromszáz tömegközlekedési jegyértékesítő automatát, a jegyárbevétel mintegy fele az automatákból származik – közölte a berendezéseket gyártó Scheidt&Bachmann. A német cég közleménye szerint az előzetes tervekhez képest mintegy húsz százalékkal több tranzakciót bonyolítanak az automaták. Ma már a teljes jegyárbevétel mintegy felét ezek a berendezések termelik, volt olyan nap, amikor az automaták csaknem negyedmilliárd forintnyi bevételt értek el.

Hraboczki Márton, a Scheidt&Bachmann Hungary ügyvezető igazgatója szerint az automaták sikerének egyik oka a bankkártyás fizetési lehetőség: a bevételt tekintve a forgalom mintegy 45 százalékát a kártyás fizetések adják, azok átlagos értéke jóval magasabb, mint a készpénzeseké, ugyanis csupán minden negyedik tranzakció kártyás fizetés.

Automata szerelem másképp: a BKK és a MÁV-Start automatáit is szeretjük!<br>(fotó: Vörös Attila)

Az ügyvezető tapasztalatai alapján a magyarok az átlagnál (nagyjából 24 hónap) hamarabb érték el az iparágra jellemző, automaták által bonyolított értékesítési arányt. A jegy- és bérletkiadó automaták telepítése 2014. március 28-án kezdődött, azóta háromszázat helyeztek üzembe a fővárosban, és hamarosan újabbakat szerelnek fel.

A közleményben kiemelték, hogy a budapesti elektronikus jegyrendszer kiépítésének folyamata újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis a nyár végére – az ütemtervnek megfelelően – lezárult a tervezési fázis.

Az elektronikus jegyrendszer bevezetése egész Budapestre nézve komoly gazdasági előnyökkel járhat. Az eddigi tapasztalatok ugyanis azt mutatják, az elektronikus jegyrendszer bevezetésével az összesített jegyárbevétel növekszik, miközben a költségek nagymértékben csökkennek. Az így megtakarított pénzt a tömegközlekedési cégek a szolgáltatások színvonalának emelésére tudják fordítani – olvasható a közleményben.

Végül valami teljesen más: Automata szerelem, eredetiben!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.