Az AWT átvette első Taurusát

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.11.29. 12:30
AWT_kiskep_00

A 183 714-es pályaszámú hófehér Taurus már az AWT tulajdona. A kulcsot és a minősítési tanúsítványt a velimi Vasúti Kutatóintézetben (VÚŽ) vették át a magánvasút képviselői. A nemzetközi áruszállításban mind nagyobb szerepet játszó AWT tudatosan döntött a Siemens gyártmányú ES64 U4 típusú villamos mozdonyok vétele mellett. Ezek a mozdonyok nemcsak Csehországban, hanem a környező országok pályáin is képesek futni, beleértve hazánkat is. A másik két lokomotivot az év végéig tervezik állományba venni.

Velimben vették át az első Taurust AWT színekben<br>(fotók: AWT)

Az AWT járműállományának modernizációjától további növekedést vár, az új vasúti kocsik és mozdonyok beszerzésével stabilizálható a cég nemzetközi piaci helyzete. Az AWT eltökélt szándéka a Balti-tengertől az Adriáig húzódó áruforgalmi korridoron való szállítmányozás minél nagyobb hányadának birtoklása. Ehhez kellenek a korszerű és megbízható, nagy teljesítményű Siemens mozdonyok is. Az új mozdony első vonatát Řečany nad Labemből vitte Ostravára, november 24-én pedig már konténervonatot továbbított Ostraváról Lovosicébe, egy Paskov–Hamburg vonalon közlekedő tehervonatot.

Három hófehérkéből az egyik már otthon van

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek