Elektronikus jegyrendszer a BKK-nál

MTI   ·   2012.08.24. 16:06

Erre az a megállapodás ad lehetőséget, amelyet a KIM és a budapesti elektronikus jegyrendszer megvalósításáért felelős BKK kötött. Ennek értelmében a BKK projektgazdaként olyan elektronikus jegy- és bérletrendszert dolgoz ki, amely teljes mértékben összeegyeztethető lesz a nemzeti egységes kártyarendszerrel.

A várhatóan 2014-ben életbe lépő új jegyrendszerben a papíralapú jegy- és bérletfajtákat elektronikus díjfizetési mód válthatja fel, bevezethetik többi között az időalapú jegyet. A rendszer startja után a diákok és a nyugdíjasok a leendő nemzeti egységes kártyarendszer segítségével vehetik igénybe a közösségi közlekedést, illetve az őket megillető kedvezményeket – olvasható a KIM és a BKK közös közleményében.

Emlékeztettek, hogy a nemzeti egységes kártyarendszer bevezetéséről 2010-ben döntött a kormány, ennek lényege, hogy egységesítik az állam által kibocsátott okmányokat és belépőket, így a jelenleginél kevesebb igazolványuk, kártyájuk lehet az embereknek, illetve egy-egy kártyával több helyen is azonosíthatják magukat. Az érintett okmányok között van például a személyazonosító igazolvány, a jogosítvány, a diákigazolvány, a társadalombiztosítási azonosítási jelet tartalmazó taj-kártya, továbbá az állami intézmények belépői.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Részleges államosítás a brit vasúton

iho/vasút   ·   2021.07.27. 15:00

Az új szervezet feladata lesz a pályavasút működtetése, a pálya tulajdonosi jogainak gyakorlása és karbantartása mellett a hálózat fejlesztése, a menetrend egyeztetése, a viteldíjak meghatározása és beszedése is.