Az első orosz Talgo

iho   ·   2014.05.09. 10:00
talgokicsi

2011 júniusában kötték meg azt a szerződést, amelynek értelmében az Orosz Vasutak hét széles nyomtávú Talgo-szerelvényt vásárol. A hét közül az első a napokban érkezett meg Moszkvába, a közeljövőben el is kezdődnek a tartampróbák. Amennyiben sikeres lesz a scserbinkai teszt, még ebben az évben forgalomba állhat.

Már a Kijevszkaja pályaudvar járműtelepén pihen a vadiúj szerelvény </br> (Fotó: Andrej Leszkevics)

Négy 1520 miliméter nyomtávolságú szerelvényt szánnak a Moszkva–Kijev-viszonylatra, a másik három szerelvény automatikus nyomtávváltással a Moszkva–Minszk–Breszt–Varsó–Berlin-vonalon járhat, így megspórolva a breszti nyomtávváltás okozta időveszteséget.

Az alumíniumvázas kocsiszekrény lehetővé teszi a 200 kilométer per órás engedélyezett sebességet, így a menetidő csökken, az ívbedőlés lehetőségével együtt pedig egy korszerű, gyors, és komfortos szolgáltatást kínál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.