Az első orosz Talgo

iho   ·   2014.05.09. 10:00
talgokicsi

2011 júniusában kötték meg azt a szerződést, amelynek értelmében az Orosz Vasutak hét széles nyomtávú Talgo-szerelvényt vásárol. A hét közül az első a napokban érkezett meg Moszkvába, a közeljövőben el is kezdődnek a tartampróbák. Amennyiben sikeres lesz a scserbinkai teszt, még ebben az évben forgalomba állhat.

Már a Kijevszkaja pályaudvar járműtelepén pihen a vadiúj szerelvény </br> (Fotó: Andrej Leszkevics)

Négy 1520 miliméter nyomtávolságú szerelvényt szánnak a Moszkva–Kijev-viszonylatra, a másik három szerelvény automatikus nyomtávváltással a Moszkva–Minszk–Breszt–Varsó–Berlin-vonalon járhat, így megspórolva a breszti nyomtávváltás okozta időveszteséget.

Az alumíniumvázas kocsiszekrény lehetővé teszi a 200 kilométer per órás engedélyezett sebességet, így a menetidő csökken, az ívbedőlés lehetőségével együtt pedig egy korszerű, gyors, és komfortos szolgáltatást kínál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Ellátási lánc Nagyvasút Szállítmányozás

Elindult a Rail Cargo Group Bécs és Kijev közötti TransFER-szolgáltatása

iho/vasút   ·   2023.10.03. 18:30

Az első tesztvonat leközlekedtetése alapkőletételként is értelmezhető a Bécs és Kijev közötti rendszeres összeköttetés kialakításában. Az útvonalon először sikerült daruzhatóvá tenni a nem daruzható félpótkocsikat, hogy alkalmasak legyenek vasúti szállításra. E fontos mérföldkő alapját az r2L-technológia jelenti.