Az első Wizz-járat elindult Tel-Avivba

iho/repülés   ·   2012.12.06. 17:19

Elindult a Wizz Air első Budapest–Tel-Aviv járata. Az elindulás előtt az Airbus A 320-as típusú gépet és utasait a betonon Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete búcsúztatta – olvasható a légitársaság közleményében.

A 180 személyes A 320-as majdnem teljesen telt házzal, 175 utassal a fedélzetén indult el a délutáni órákban Budapestről. A menetrend szerint a Wizz Air gépe 15.25-kor indul Budapestről, majd három és fél órányi repülés után helyi idő szerint 19.40-kor landol Tel-Aviv Ben Gurion repülőterén. A Wizz Air járat 50 perces fordulóidővel, helyi idő szerint 20.30-kor száll fel és 23.00-kor érkezik Budapestre.

A járat elindítását 2012 szeptemberében jelentette be a Wizz Air, és rövid idő alatt annyira népszerűnek bizonyult, hogy az eredetileg tervezett heti három járat helyett máris heti négyre (hétfő, kedd, csütörtök és szombat) kellett emelni a frekvenciát a téli menetrendi időszakban. A Wizz Air azt tervezi, hogy a nyári menetrendben június 15-től már naponta közlekedik Budapest és Tel-Aviv között.

Váradi József vezérigazgató szerint a Wizz Air alacsony árainak köszönhetően most tovább erősödhet az üzleti és szabadidős turizmus a két ország között.

Kapcsolódó hírek