Az érdi önkormányzat a felelős a NIF szerint

iho/vasút   ·   2011.07.09. 09:28

A NIF Zrt. 2008-ban 111 millió forintot ajánlott az óvoda megvásárlására, amelyet az érdi képviselő-testület elutasított, ugyanis ők 280 millió forintot szerettek volna kapni. A NIF Zrt. ezért az akkori Közigazgatási Hivatalhoz fordult, amely megállapította, hogy a Harkály utcai óvoda áttelepítésének költsége 180 millió forint, de abból a NIF Zrt. csak az ingatlan értékét, 59 millió forintot fizethet ki. Ezt a megítélt összeget az önkormányzat megkapta.

A döntést az önkormányzat bíróság előtt támadta meg, a jogerős döntés szerint 59 helyett 61 millió forint jár az érdi önkormányzatnak.

Mivel az önkormányzat már 2006 óta ismeri a vasúti beruházás tervezett nyomvonalát, és 2009-ben megkapta az ingatlan értékéért megítélt összeget, érthetetlen, hogy miért nem tettek lépéseket a Harkály utcai óvoda ideiglenes átköltöztetése érdekében. Ez a NIF Zrt. szerint azt bizonyítja, hogy az ingatlan értékének háromszorosát szeretné kikényszeríteni az érdi önkormányzat. Ha a NIF Zrt. engedne az önkormányzat fenyegetésének, a jövőben minden önkormányzat jogosan vetné fel, hogy ingatlanjaik értékének háromszorosát fizessék ki – áll a NIF Zrt. közleményében.

Kapcsolódó hírek