Az Etihad beszáll a szerb nemzeti légitársaságba

iho   ·   2013.03.14. 12:39

A szerb kormány a hosszas tapogatózó egyeztetések után megkezdi a tárgyalásokat az Egyesült Arab Emirátusokkal arról, hogy az Etihad Airways tulajdont szerezzen a Jat Airways szerb nemzeti légitársaságban – jelentette a balkans.com hírportál. A szerződésre, amelyben az arab cég kisebbségi tulajdont szerezne ugyan, de megkapná a menedzsmentjogokat, már március végén pecsét kerülhet, olvasható a Napi.hu összefoglalójában.

A megállapodást összekapcsolnák az Emirátusok további jelentős szerbiai befektetéseivel. A dúsgazdag országcsoport egyebek mellett nagy cargoközpontot létesítene a belgrádi Nikola Tesla Repülőtér mellett.

Az előkészületek során az Etihad beszerezte a Jattal kapcsolatos dokumentációt. A szerb kormány két illetékes tagja március végén az Emirátusokba utazik a megállapodás részleteinek véglegesítése céljából.

Az Etihad be akarja illeszteni a Jatot azok közé a légitársaságok közé, amelyekben kisebbségi részesedéseket szerzett az elmúlt időszakban. Ezek közé tartoznak mások mellett a német Air Berlin és az ír Aer Lingus fapados cégek – a tulajdonosi szerepvállalással az Etihad szorosabb kapcsolatot alakíthat ki saját járatai és ezek útvonalai között.

Kapcsolódó hírek