Az év légitársasága a Lufthansa csoport!

iho   ·   2019.02.20. 08:45
cim
Az ATW portál döntése indoklásában első helyen említi, hogy ezeket hagyományos légitársasági eredete mellett érte el a Lufthansa a fokozódó low-cost konkurencia ellenében.

A folytatásban az ATW rögzíti: a Lufthansa és a csoportjához tartozó légitársaságok tavaly rekordszámú, 142 millió utast szállítottak, ugyancsak magas átlagos járatkihasználás mellett.

A méltatás következő részében a szakfórum kiemeli, hogy a társaság erősen kézben tartja a költségeket, közben pedig erőteljesen épít a technológiai fejlesztésekre, különösen ami az utaselégedettséget szolgálja. Ilyen újdonság volt például a biometrikus technika bevezetése az utasmozgások gyorsítása érdekében. Ugyancsak a Lufthansa volt az első légitársaság, amely a Skytrax értékelésében elérte az ötcsillagos szintet.

Ugyancsak kiemeli az ATW a Lufthansa iparági vezető szerepét a fenntarthatóság, vagyis a környezetvédelmi követelmények szempontjából, ami abban is megmutatkozik, mennyire fiatal flottát repültet és mennyire sok új módszert, technológiát alkalmaz az üzemanyagfogyasztás és a károsanyag-kibocsájtás csökkentése érdekében.

A Lufthansa elnök-vezérigazgatója, Carsten Spohr a csoport 135 ezernyi alkalmazottja nevében köszönte meg az elismerést, Karen Walker, az ATW főszerkesztője azt a hatalmas átalakulást méltatta, amit a Lufthansa mutatott az elmúlt években.

A 45. ATW díjkiosztó márciusban lesz, ekkor kap elismerést a Lufthansán kívül az Air New Zealand, a (Wizz mögött is álló) Indigo befektetési csoport vezetője, William „Bill” Franke, a Spirit Airlines, az airBaltic, a Dallas Fort Worth repülőtér, az Airlink és az Airbus A220 (korábban Bombardier CSeries).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek