Az MAN és a Rába-Volvo a Volánbusz beszállítója

iho   ·   2013.09.05. 17:51

A Volán-társaságok járműbeszerzését 2010-ben függesztették fel, a cégcsoport átalakításának kimondását követően 2013 második felében indulhattak el a tenderek. A kiírások a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Maygar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felügyelete mellett zajlanak, a szükséges anyagi keretet a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. közösségi közlekedésfejlesztési finanszírozási programja nyújtja.

A most lezárult tenderen 167 autóbusz vásárlására van lehetőség: a 106 szóló buszt az MAN, a 61 csuklóst a Rába-Volvo szállíthatja. A mintegy tízmilliárd forintos összértékű megrendelésben szereplő járművekkel 2014 elejétől Budapest elővárosi forgalmában találkozhatnak az utasok. A lezárt tender mellett folyamatban van egy 49 buszról szóló, a forgalomból kivont járművek pótlására irányuló közbeszerzés is – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek