Az útdíj miatt térnek le a sztrádáról

iho   ·   2013.08.06. 13:04

Gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, mint az M6/M60-as autópálya átadása előtt: újra azokat a főutakat használják az útdíj fizetésére kötelezett teherautók, amelyeket 2010-et megelőzően – írja a bama.hu. Baranyában ilyen a 6-os, a Pécs és Mohács közötti 57-es, valamint a déli országhatártól Szekszárdra vezető 56-os. Utóbbiak több falvat is átszelnek, amelynek a lakossága és vezetése korábban – a repedező házfalak, az állandó zaj, a szinte életveszélyes úton való átkelés miatt – többször is tiltakozott az irdatlan járműforgalom miatt, s a jelek szerint erre újra számítani lehet.

Mindennek a magyarázata, hogy a főutak használatáért jóval kevesebbet kell fizetniük a sofőröknek, mintha a sztrádát választanák. Egyes járműkategóriák esetében az ár akár a duplája is lehet, így pedig aligha szorul magyarázatra, miért nem az autópályát részesítik előnyben.

 

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.