Az utolsó előtti etap

iho/repülés   ·   2016.07.11. 11:15
naprep_sev0

A Solar Impulse napelemes repülőgép kelet-európai idő szerint ma (július 11-én, pénteken) reggel 06:20-kor szállt fel Sevillából, hogy a Földközi-tengert átrepülve egy 50 és fél órás repülőút megtétele után megérkezzen Kairóba. Ezúttal André Borschberg pilóta vezeti a gépet – aki várhatóan július 13-án ér földet Kairóban. Ez a repülés a teljes, fosszilis üzemanyag felhasználása nélkül megtett kalandos Föld körüli repülőút utolsó előtti szakasza.

(fotók: Solar Impulse)

André Borschbergnek ez lesz az utolsó repülése, miután két nyarat a Solar Impulse világkörüli útjának szentelt, amellyel megdöntötte a leghosszabb, egyszemélyes repülőgépen megtett világkörüli repülés rekordját, maga mögé utasítva Steve Fossett 2006-os rekordját.


* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek