Azerbajdzsánban készülnek majd az Ikarusok

iho.hu   ·   2023.04.30. 15:00
azeriikarus

Felgyorsultak az események, a felek aláírták a közös magyar-azeri buszgyártás alapdokumentumát.

A székesfehérvári Ikarus Global a közelmúltban mutatta be új logóját, és az eseményen az is elhangzott, belsőégésű motoros autóbusz eladása Európában már nem jöhet szóba, de jelentős érdeklődés mutatkozik néhány tehetősebb szovjet utódállam részéről a dízelbuszok iránt. A tárgyalások folynak, az ügyben legközelebb a nyár második felében várható bejelentés.

Ehhez képest már most nyilvánosságra hozhatták az első megállapodás tényét: eszerint Azerbajdzsánban is készülhetnek majd Ikarus buszok a jövőben. Szándéknyilatkozatot írt alá ugyanis az Ikarus és az azerbajdzsáni Sumgait Technologies Park LLC arról, hogy együttműködnek egy Ikarus autóbusz gyár telepítésében és működtetésében Azerbajdzsánban, valamint egy szervízközpont létrehozásában a Karabakh régióban. Kezdetben száz autóbusz gyártását tűzték ki célul, ezt mennyiséget a későbbiekben, három év leforgása alatt, ötszázra kívánják növelni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Zöldút Infrastruktúra Kerékpár

Újjászületnek a metrópótlás buszsávjai

iho   ·   2023.05.31. 09:00

Május 22-én átadták a felújított M3-as metró összes állomását. Mivel a metrópótlás is véget ért, már nincs szükség a buszsávokra a Váci út–Üllői út tengelyen. Mindez lehetőséget teremt a többi között arra, hogy biztonságosabbá váljon a biciklizés Budapest észak–déli tengelyén, ezzel együtt pedig csökkenjen a belváros környezeti terhelése.