Babakocsi-ügy: belső vizsgált indult

MTI/iho   ·   2015.08.05. 14:46

Ismert, az anyagban a többi közt az szerepel, hogy a mozgólépcsőn babakocsi szállításához két felnőtt kísérő kell, a mozgáskorlátozott utasok, a babakocsival, vakvezető vagy nagytestű kutyával közlekedőknek minden esetben külön engedélyt kellene kérniük az állomási személyzettől. Egyes esetekben pedig nekik nem biztosítható az eszköz használata. A dokumentumot azóta eltávolították a BKK honlapjáról.

A BKK közleményében azt írta, egy hibás munkaközi dokumentumról van szó, és szükséges tisztázni, hogy a szakértő-előkészítő felelős szakmai álláspontját tükrözte ez a tervezet vagy pedig provokációról van szó. Jelezték, hogy a BKK üzletszabályzatának módosítása folyamatban van, az erre vonatkozó javaslatot a még szükséges belső egyeztetések és vezetői jóváhagyások után teszik közzé.

Az Emmi az MTI-vel azt közölte: Novák Katalin, a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egyeztetést kezdeményezett a Főpolgármesteri Hivatallal. Az államtitkár hangsúlyozta, szeretne bekapcsolódni a készülő dokumentum egyeztetési folyamatába, lehetőséget adva az érintetteknek is arra, hogy elmondják véleményüket, tapasztalataikat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek