Bagnál körforgalmat építenek

MTI/iho   ·   2015.03.09. 19:37

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából hazai forrásból megvalósuló NIF-beruházás nyáron fejeződik be, és nettó 365 millió forintba kerül. Vécsey László a térség országgyűlési képviselője rámutatott: a kereszteződés az ország első- és másodrendű útjainak egyik legveszélyesebb csomópontja, az elmúlt évtizedekben több súlyos és halálos baleset történt itt. Felidézte: a bagi csomópontban 2008 és 2012 között tíz személyi sérüléses baleset történt, ebből két halálos, öt súlyos és három könnyű sérüléssel végződött. A képviselő emlékeztetett rá: 2002-re már elkészültek az átépítési tervek, ezt követően azonban évekig nem történt semmi, majd a csomópont 2013 második felében felkerült a kormány prioritási listájára, 2014 év elején pedig kormányhatározat született a finanszírozásáról.

Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője elmondta: az új négyágú körforgalomban közvilágítást létesítenek, három buszmegálló-öblöt alakítanak ki és két helyen biztonságos gyalogos átkelőhely épül. A közlekedőknek forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Gödöllő irányából Bag felé a jobb oldalon, illetve Aszód irányából Bag és Gödöllő irányában a jobb oldalon – hívta fel a figyelmet, hozzátéve, várhatóan március végétől a Domony felé vezető ágat a vállalkozó lezárja, ezt a kivitelezés végéig nem lehet majd használni.

A beruházás kivitelezője az ÁR-LA Magyarország Kft.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek